Політика
18 червня 2015
Курченко хоче отримати молдавське громадянство
Відомий олігарх, який працював на команду президента-втікача Віктора Януковича, Сергій Курченко намагається отримати молдавське громадянство.
news-image

Про це йдеться в документах, які членам депутатського комітету надав перший заступник голови СБУ Юрій Артюхов, передає «Єдність» з посиланням на "Українську правду".

Серед представлених в компетентні органи документів Курченко надані копії паспортів громадянина Російської Федерації (цивільний і для виїзду за кордон), виданих йому в 2014 році, а також підроблена довідка управління спеціальних перевірок та довідкового обліку ДІАО МВС України від 07.07.2014, згідно з яким він нібито не знаходиться в Україні в розшуку і не притягувався до кримінальної відповідальності, - йдеться в документах.

Треба нагадати, що Сергій Курченко знаходиться в міжнародному розшуку.

Його звинувачують у тому, що він створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої нанесла збитків державі у нафтогазовій та банківській сферах на загальну суму близько 5 млрд гривень.

За кримінальним провадженням накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд гривень, проведено арешти чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів.

Як відомо, Курченко переховується у Росії.

Крім того, сербські ЗМІ повідомляли, що Курченко нібито отримав сербське громадянство.

Читайте також: Олена Бондаренко залишає Український медіахолдинг