Світ
18 червня 2015
Байкери і РПЦ влаштували "хресний заїзд" в Калінінграді (ФОТО)
У Росії байкери вперше взяли участь у хресній ході з нагоди Дня пам'яті та скорботи, яким оголошено 22 червня, день нападу гітлерівської Німеччини на СРСР.
news-image

Байкери стали основними учасниками заходу, повідомляє «Єдність» з посиланням на українську службу ВВС.

Вони возили священиків та православні ікони "місцями бойової слави" вздовж кордону Калінінградської області.

У прес-службі місцевої єпархії повідомили, що задум полягав у тому, щоб проїхатися вздовж кордонів області під іконами Георгія Побідоносця та Олександра Невського.

Здійснювати хресні ходи кордонами - традиція давня. У найтяжчі і найнапруженіші моменти історії Росії проводилися хресні ходи з метою захисту від ворога або біди і зміцнення віри. Відомі різні форми проведення хресного ходу: морським шляхом, повітряним, а також наземним шляхом, - запевнили в єпархії.

У моторизованій хресній ході взяли участь близько 20-ти місцевих байкерів, які входять до калінінградського відділення "Нічних вовків".

Про те, що Калінінград не був частиною православної Русі, а столицею східної Прусії Кенігсбергом, священики і байкери чомусь воліли не згадувати.

За словами кореспондента видання , церковнослужителі теж перевдяглися в камуфляж і вдягли мотоциклетні шоломи, як вимагали правила безпеки руху.

Серед учасників байкерсько-церковного заходу в Калінінграді був Віктор Келлер, представник мотоклубу "Нічні вовки" з Москви. Минулого місяця він разом з іншими членами організації доїхав до Берліна, щоби "дати зрозуміти європейцям, що у них сьогодні фашизм знову активно піднімає голову".

 

Читайте також: Байкери Путіна навчать дітей ненавидіти Захід - The Times