Політика
19 червня 2015
Наливайченко наробив проблем Порошенкові, Яценюку і УДАРу, - експерт
Гучна відставка голови СБУ Валентина Наливайченка перевернула розстановку політичних сил України.
news-image

Таку думку в ексклюзивному коментарі «Єдність» висловив відомий політичний експерт,  керівник Інституту української політики Константин Бондаренко.

Зокрема він завив: «Після своєї відставки Наливайченко стане центром притягання радикальних постмайданних сил і зможе сформувати потужну партію, яка переорієнтує на себе електорат Яценюка і Народного фронту. Взагалі Наливайченко створює проблеми як Порошенку (сварка з УДАРом і можливий відхід групи прихильників БПП), так і Яценюкові (втрата прем'єром свого електорату)».

Крім того Константин Бондаренко зазначив, що причиною відставки Наливайченка стала його політична ангажованість, але, намагаючись позбутися потенційного конкурента президент сам собі зробив «ведмежу послугу».

Наливайченко неодноразово, перебуваючи на своїй посаді, робив політичні заяви, які часто не мали жодного відношення до реалій. Скажімо, щодо зв'язків опозиції з Росією, щодо роботи окремих політиків на зовнішні сили тощо. Політична ангажованість Наливайченка була очевидною. Проте не професійні моменти стали причиною його відставки. Порошенко, намагаючись позбутися конкурента, лише посилив його позиції. Проте Наливайченку варто вивчити досвід Євгена Марчука у 1996 - 1999 роках, щоб не повторити його помилок і не "перетримати" до виборів електорат у напрузі, – додав експерт.

 

Євген Ігнатенко