Політика
20 червня 2015
Наливайченко назвав офшори власників нафтобази БРСМ
Екс-глава СБУ Валентин Наливайченко оприлюднив назви офшорних компаній, через які виводили гроші власники нафтобази БРСМ.
news-image
 "Хотів би передати важливу інформацію, яка через закриття кримінального провадження повинна стати відома людям. Але, найголовніше, має продовжитися розслідування. Розслідування, які офшори (він продемонстрував лист паперу. - ред.) - ось вони, це не всі. Вони знаходяться в Белізі", - сказав він в ефірі ШустерLive.
 
На аркуші паперу, який в руках тримав Наливайченко, написано, що за період з серпня 2014 по теперішній час здійснюються незаконні операції з виведення обігових коштів за кордон на рахунки наступних офшорних компаній, підконтрольних власникам групи компаній БРСМ-Нафта: "Мелліан Менеджмент ЛТД" ( Беліз), "Бейрок Файненс Лімітед" (Беліз).
 
Список фірм у Facebook пізніше оприлюднив народний депутат Антон Геращенко.
 
"Публікую список цих фірм. Думаю, він стане в нагоді слідчим МВС, які розслідують справи про порушення законодавства менеджментом і власниками мережі АЗС БРСМ-Нафта. А також слідчим зарубіжних держав, через які можуть відмиватися гроші, отримані від злочинної діяльності", - повідомив він.