Події
22 червня 2015
Під час обшуку Голова Апеляційного суду Києва робив спроби приховати готівкові кошти
Генпрокуратурою України спільно із СБУ проведено обшук приміщень Апеляційного суду міста Києва.
news-image

Як повідомили у прес-службі Генпрокуратури України, Головним слідчим управлінням здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного втручання службовими особами Апеляційного суду м. Києва в роботу автоматизованої системи документообігу цього суду, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 376-1 КК України, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

В ході досудового розслідування, 19 червня 2015 року Генеральною прокуратурою України спільно із СБУ проведено обшук приміщень Апеляційного суду м. Києва.

 

За результатами обшуку було вилучено грошові кошти, сервери і комп’ютерне обладнання, на якому знаходиться база автоматизованої системи документообігу суду, а також встановлені систематичні факти незаконного втручання в автоматизовані системи суду з боку службових осіб Апеляційного суду м. Києва, у тому числі суддів. Після проведення необхідних слідчих дій вилучене обладнання було повернуто, - йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, прес-служба Генпрокуратури опубліковала відео, на якому можна побачити, як проводився обшук приміщень, зокрема, як Голова Апеляційного суду робив спроби приховати готівкові кошти. Крім того, готівку - валюту та гривні було знайдено у портфелі Голови Апеляційного суду.
Наразі Генеральною прокуратурою України підготовлено клопотання до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України щодо відсторонення від посади одного з керівників Апеляційного суду м. Києва, а також подання до Верховної Ради України щодо надання дозволу на притягнення судді до кримінальної відповідальності, затримання та арешт.

Читайте також: Ляшко побачив у діях Генпрокуратури ознаки порнографії (відео)