Події
23 червня 2015
Москаль заявив, що зупинений «Торнадо» поїзд заблокував рух на залізничній станції й паралізував роботу шахт
Частину вугілля та металу з вагонів уже розікрали місцеві мешканці.
news-image

Зупинений міліцейською ротою «Торнадо» поїзд, у якому начебто провозилася «контрабанда» для так званої "ЛНР", заблокував рух на залізничній станції «Світланове» в Попаснянському районі Луганської області. Через це фактично паралізована робота двох державних підприємств – «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля», які не можуть доставити видобуте вугілля на Вуглегірську теплоелектростанцію в м.Світлодарськ, що на контрольованій Україною території Донецької області. Про це заявив очільник Луганщини Геннадій Москаль.

Зупинка поїзду на станції Світланове - банальна піар-акція, за допомогою якої «Торнадо» намагався відвернути увагу від своєї злочинної діяльності. За цю діяльність підрозділ зараз притягають до кримінальної відповідальності. 
Єдиний результат зупинки поїзду в тому, що зараз залізнична станція заблокована, і державні підприємства «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля» не можуть доставити видобуте вугілля у Світлодарськ. Частину вугілля та металу з вагонів уже розікрали місцеві мешканці, - зазначив Москаль.

Геннадій Москаль звернувся до Генпрокуратури, МВС, СБУ та Антикорупційного бюро з проханням приїхати на місце події, щоб дати юридичну оцінку діям міліцейського підрозділу "Торнадо". 

Читайте також: Москаль: Бойовики залишили без води окуповані території