Світ
23 червня 2015
Найбільшу шоколадку в світі, присвячену Іграм в Баку, намагаються з'їсти відвідувачі виставки (фото)
Виставку шоколаду "Nikolya", на якій представлена шоколадна картина вагою 215 кг, відвідали вже близько 15 тисяч людей.
news-image

Найбільша шоколадна картина в світі, що розміщена в одному з бакинських музеїв і присвячена I Європейським іграм, стала предметом жадання місцевих ласунів, частина яких всупереч усім заборонам намагається спробувати Ігри на смак. Про це повідомив організатор шоколадної виставки Андрій Лейн, передає «Єдність».

Причому, організатори виставки розповідають, що діти поводять себе більш чемно, ніж дорослі.

Якщо ви вважаєте, що головною турботою для доглядачів залу є непосидючі діти, то помиляєтеся. Насправді, експонати потрібно захищати більше від дорослих, ніж від дітей. Доглядач робить невгамовним школярам зауваження, і вони потім поводяться дисципліновано. А якщо роблять зауваження дорослим, то ті не слухаються. Тому експонати ми в першу чергу ховаємо від дорослих.
У нас бувало дуже багато випадків, коли наші експонати кусали, облизували, відламувавали пальцями шматочки. І практично всі експонати у нас заховані за склом. Великі експонати, як та ж картина, огороджені стрічкою, яка перешкоджає доступ до них. Але бувало кілька разів, що люди вже туди проривалися і намагалися відламати шматочки від картини. Хоча поки нам вдається тримати її в цілості й схоронності. Слідів зубів людини на ній поки не виявлено, - зауважив Андрій Лейн.

"Виставка шоколаду Nikolya" була відкрита в Баку за півмісяця до початку Європейських ігор. Її відвідали вже близько 15 тисяч чоловік. Головною її окрасою стала величезна шоколадна картина вагою 215 кг. Це найбільша шоколадна картина в світі, і її творці подали відповідну заявку до Книги рекордів Гіннесса.

На ній зображена символіка Азербайджану, Баку, перших Європейських ігор. Картина інкрустована 25 шоколадними гранатами в натуральний розмір. Навколо найбільшої шоколадки світу завжди дуже багато глядачів, частина яких не можуть утриматися від спокуси спробувати Ігри в Баку на смак.