Україна
24 червня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: акція протесту у Вірменії, призначення керівника АТЦ та переговори "нормандської четвірки".
news-image

Активісти відмовилися від зустрічі з президентом Вірменії.

В центрі Єревану - на площі Свободи - розпочався черговий мітинг активістів.

Мітингувальники запропонували главі країни скасувати рішення про підвищення тарифів на електроенергію

Учасники акції відмовилися від зустрічі з президентом Вірменії Сержем Саргсяном, хоча він був готовий прийняти групу активістів.

Однак координаційна група заявила, що відмовляється від зустрічі з Саргсяном, запропонувавши йому в прямому ефірі оголосити недійсним рішення комісії з регулювання суспільних послуг про підвищення тарифів на електроенергію. 

 

Порошенко призначив керівником АТЦ заступника глави СБУ Віталія Малікова.

В указі президента №358 йдеться про призначення Малікова Віталія Володимировича - заступника Голови Служби безпеки України - керівником Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

 

Ситуація в зоні АТО.

Впродовж минулої доби бойовики 64 рази обстрілювали наші позиції та мирне населення.

Найскладніша ситуація залишається в районі Донецька, зокрема на підступах до н.п. Мар’їнка, Піски та Опитне. Також на Луганщині тривали обстріли Станиці Луганської, Сокільників, Щастя. 

Після опівночі активність російсько-терористичних військ дещо знизилась. Вночі вони черговий раз обстріляли з танків Мар’їнку. 

 

Переговори міністрів України, Росії, Франції та Німеччини проходили дуже складно.

Переговори міністрів закордонних справ "нормандської четвірки" пройшли складно, але учасники домовилися більш детально розглянути ситуацію у Широкиному.

За словами Павла Клімкіна, ключовими темами на переговорах були деескалація і реальне припинення вогню, допуск моніторингової місії ОБСЄ до всіх районів, де ховається зброя в Донецьку і Луганську, відсутність будь-якого прогресу в обміні заручниками і у доступі гуманітарної допомоги до Донецька і Луганська, а також підготовка до виборів на Донбасі.

Павло Клімкін сказав, що "нормандська четвірка" домовилася дуже детально подивитися на ситуацію навколо Широкиного.