Події
24 червня 2015
В.о. начальника відділу Волноваської ДАЇ в Донецькій області співпрацював з терористами з «ДНР» - СБУ
"Перевертень у погонах" передавав у "ДНР" інформацію про озброєння, місця дислокації техніки та розташування командних пунктів сил АТО.
news-image

Служба безпеки України затримала «перевертня у погонах» – виконуючого обов’язки начальника відділу Волноваської Державтоінспекції в Донецькій області, який співпрацював з терористами з «ДНР», передає «Єдність» із посиланням на прес-службу СБУ.

«Правоохоронець», використовуючи доступ до службових даних, передавав співробітнику т.зв. «розвідувального управління республіканської гвардії ДНР» на прізвисько «Зомбі» інформацію про озброєння, місця дислокації техніки та розташування командних пунктів сил АТО, - йдеться у повідомленні.

На початку травня ц.р. зловмисник координував шляхи відходу ворожої диверсійно-розвідувальної групи після здійснення нею терористичного акту в районі м. Волноваха. Зафіксовано випадок попередження перевертнем представників «ДНР» про наміри підрозділів ЗС України провести розвідку на лінії розмежування.

Проводяться слідчі дії у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. 

(Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.

Читайте також: "Співробітники" посольства України у Франції та Служби зовнішньої розвідки України приїхали в Луганськ та заявили, що "у Києві зрадники та фашисти"