Війна
24 червня 2015
Полонений мінометник з "ДНР" розповів про кураторів з Росії (ВІДЕО)
Бойовики на Донбасі проходять серйозне навчання з тактики та ведення бою під керівництвом кадрових військових ЗС Росії.
news-image

Про це на допиті розповів захоплений у полон мінометник з "ДНР", повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-служба СБУ.

Мінометник виявився жителем Волноваського району Донецької області. Чоловік розповів, що добровільно вступив до роти мінометників "ДНР" під командуванням польового командира з позивним "Волоха".

Полонений зізнався, що вогневу, стрілецьку і тактичну підготовку новобранці проходять під керівництвом російських військових інструкторів на території пансіонату "Утес", що в окупованому росіянами Новоазовську.

На третій день в пансіонат приїхали військові. За нашивками, за формою і по розмові, було видно, що це російські військові, російські, - сказав терорист.

За його словами, на базу приїжджали також російські журналісти, для яких були проведені показові стрільби на камеру.

Затриманий розповів, що протягом місячного курсу навчання майбутніх мінометників два рази на день приводили на занедбані ферми і навчали стрільбі.

Терорист також зазначив, що до них на базу підвозилися з Росії вантажівки з мінами. 

Міни, також як і машини, бралися і завантажувалися в Ростовській області і гналися безпосередньо до Новоазовська, - сказав він.

Поряд з цим терорист розповів про те, що у складі мінометників разом з САУ та російськими танками Т-62 він брав участь у боях під Дебальцеве, де був поранений в ногу. За словами злочинця, його підрозділу поставили завдання "замикати котел". Також його підрозділ приймав участь у боях біля Маріуполя і обстрілювали Павлівку.

Читайте також: СБУ видворила іноземну секту, що закликала Росію ввести війська в Україну