Королева Великобританії Єлизавета II отримає рекордний прибуток від угод з нерухомістю
За перші три місяці поточного року британська королева отримає близько 67,9 млн доларів.
news-image

Королева Великобританії Єлизавета II отримає рекордний прибуток від операцій з нерухомістю, яка їй належить і якою управляє компанія Crown Estate. Про це повідомила газета Financial Times, передає «Єдність».

Згідно із законодавством, всі доходи від подібної діяльності надходять до казни держави, після чого британський монарх через два роки отримує 15% своєї частки.

За перші три місяці поточного року Crown Estate заробила 285 млн фунтів стерлінгів (450 млн дол.), з цієї суми Єлизавета II отримає 43 млн фунтів (67,9 млн дол.).

Виконавчий директор Crown Estate Елісон Німнім повідомила, що "в результаті динамічного розвитку ринку нерухомості загальна вартість активів зросла на 16% - до 11,5 млрд фунтів, що робить її однією з найбільших ріелторських компаній у країні".

Як зазначає видання, за останні 10 років вартість портфеля королівської компанії нерухомості зросла приблизно в два рази, принісши загальний прибуток державі в 2,3 млрд фунтів (3,63 млрд дол.). 

Crown Estate, крім управління королівською нерухомістю в центрі Лондона, запустила програму з розвитку "зеленої" енергії з використанням вітру, морських хвиль, припливів і відливів. Компанія також є одним з найбільших власників сільськогосподарських угідь в Сполученому Королівстві.

Читайте також: Британська королева рада народженню ще однієї дівчинки у родині (фото)