Київ
24 червня 2015
Білоцерковець: Прокуратура часів Януковича й досі "кришує" МАФи
Директор Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець розповів, хто стоїть за скандальними протестами МАФовиків у Києві.
news-image

Про це він розповів в екслюзивному коментарі кореспонденту «Єдність».

Сьогодні знову протестувальники перекрили рух транспорту, цього разу біля метро Васильківська. Протестують проти, як вони стверджують, незаконного демонтажу МАФів. Але всі підприємці були попереджені про демонтаж незаконних конструкцій, - пояснив Дмитро Білоцерковець.

Він також зазначив, що такий спротив, на його думку, через те, що ці незаконні МАФи "кришуються" колишніми силовиками часів Януковича.

 

 

Тоді можна було заплатити 150 доларів за м2 - і все, поставити МАФ. Проте колишня прокуратура не лише давала дозвіл, а й мала постійний дохід з цього. За останні 5 років близько 10 тисяч МАФів було встановлено, і це все за часів київської влади Черновецького-Попова. Тоді "криша" була силовиків, зараз - криміналітету, - пояснив чиновник.

На питання, як міліція допомагає в процесі демонтажу МАФів і наведенні громадського порядку, Дмитро Білоцерковець лише зітхнув:

"Так, міліція не надто активно втручається в процес. Це дивує!

Проте пояснити причини подібного "невтручання" представників МВС у доволі небезпечний процес демонтажу незаконних конструкцій чиновник не зміг.

Нагадаємо, сьогодні 24 червня біля станції метро Васильківська власники незаконних МАФів перекрили дорогу, намагаючись отримати мораторій на демонтаж кіосків. 

Читайте також: "Виставка люксових позашляховиків" - депутат Київради розповів про протестну акцію власників незаконних МАФів