Україна
25 червня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: наміри Ляшка, зарплата Саакашвілі та протести у Вірменії.
news-image

Саакашвілі розповів про 200 тисяч $ заробітної плати в США.

Керівник Одеської області Михайло Саакашвілі розповів про американську зарплату.

"Для того, кого це цікавить, моя американська зарплата склала майже 200 тисяч перед призначенням в Одесу.",- написав політик.

За словами Саакашвілі, він прийшов на держслужбу не за грошима. Політик впевнений, що служба суспільству завжди важливіша за гроші.

 

Шевченко пояснив поведінку Ляшка.

Міністр екології наполягає, що проти нього ведуть "брудну гру" і він не збирається з цим миритися.

"Пану Ляшку пообіцяли крісло міністра екології, і він також зацікавлений в тому, щоб я не працював",- запевнив міністр.

Ігор Шевченко вимагає, щоб всі звинувачення проти нього перевірила Генпрокуратура, а також збирається подавати в суд на Олега Ляшка.

 

Мирні протести у Вірменії охопили п'ять міст.

Протести проти підвищення тарифів на електроенергію, що почалися в Єревані, охопили міста Гюмрі, Ванадзор, Аштарак і Абовян.

У цих містах проходять сидячі пікети. Люди продовжують приходити. Основною і єдиною вимогою демонстрантів є повернення до первісного тарифу на електроенергію.

Після виконання цієї вимоги мітингувальники готові розійтися. Безстрокова акція протесту проти підвищення тарифів на електроенергію триває у Вірменії з 19 червня. 

 

Обстріли в зоні АТО.

Після відносного затишшя бойовики значно активізувались під вечір вздовж усієї лінії розмежування сторін. Звечора до опівночі бойовики більше 30 разів обстріляли українські позиції. 

Найбільше ситуація ускладнилась біля Маріуполя. Території поруч із Широкиним й Талаківкою щільно були обстріляні з потужних 152-мм гаубиць. По Бердянську ворог гатив із артилерійських систем калібру 122 мм. По Пісках і Опитному, що неподалік Донецька, бойовики били із 120-мм мінометів, вибухали там і запалювальні міни.