Події
25 червня 2015
СБУ виявила у Дніпропетровську "перевальний пункт" ІДІЛ
Служба безпеки України виявила у Дніпропетровську новий «перевальний пункт», який використовувався для тимчасового переховування членів терористичної організації «Ісламська держава».
news-image

Про це повідомляє прес-служба СБУ, передає «Єдність».

В орендованій квартирі правоохоронці затримали двох громадянок Російської Федерації. Співробітники спецслужби з’ясували, що жінок було випроваджено з території Туреччини та Єгипту за підозрою в причетності до терористичної діяльності, - йдеться в повідомленні відомства.

Відомо, що до України ісламістки прибули нелегально з території Росії. Під час "відпочинку" в нашій країні затримані планували виготовити нові підроблені документи для поїздки в Сирію транзитом через Туреччину.

Як повідомляє СБУ, одна з ісламісток для підтвердження своєї особи надала співробітникам Служби безпеки підроблений паспорт, виданий на ім’я громадянки Узбекистану, з фальшивими штампами про перетин державного кордону України. При собі жінки також зберігали рукописні тексти, що пропагують міжрелігійну ворожнечу та розпалюють ненависть до представників інших конфесій.

Стосовно громадянки РФ, яка надала підроблені документи, відкрито кримінальне провадження. Її співвітчизницю примусово повернуть в країну постійного проживання або третю країну із забороною в’їзду до України на три роки.

Читайте також: СБУ видворила іноземну секту, що закликала Росію ввести війська в Україну