Політика
26 червня 2015
Пентагон пообіцяв не допустити ядерної переваги Росії
За словами представника американського відомства, Москва, порушуючи ядерні домовленості, грає з вогнем.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Сполучені Штати не допустять, щоб Росія здобула військову перевагу шляхом порушення Проміжного договору щодо ядерних сил.

Про це заявив заступник секретаря оборони США Роберт Ворк під час під час виступу у Палаті представників.

За його словами, Москві не вдалося залякати своїх сусідів заявами про потенційне застосування ядерних потужностей, і насправді це тільки об’єднало союзників по НАТО.

Той, хто вважає, що може контролювати ескалацію через застосування ядерної зброї, буквально грає з вогнем. Ескалація є ескалація, і застосування ядерної зброї буде найвищим рівнем ескалації, - сказав Ворк, додавши, що Росія продовжує порушувати Проміжний договір щодо ядерних сил, який забороняє балістичні і крилаті ракети з дальністю від 500 до 5500 кілометрів.

Американський посадовець повідомив, що Пентагон розробляє для президента Барака Обами варіанти відповіді на порушення Росією домовленостей, і США не дозволять Москві "отримати значну військову перевагу через порушення договору".

Крім того, Ворк повідомив що модернізація ядерних потужностей Сполучених Штатів в найближчі роки займати до 7% оборонного бюджету. Наразі вона становить 3-4%.

 

Читайте також: Мій роман із добробітницею- це помилка - Шварценеггер