Київ
26 червня 2015
В центрі Києва протестують власники мобільних кав'ярень (ФОТО)
Сьогодні 26 червня в центрі Києва на Хрещатику власники мобільних кав'ярень протидіяли їх демонтажу.
news-image

Про це повідомляє кореспондент «Єдність».

Власники мобільних кав'ярень чинили опір представникам КП "Київблагоустрій", обставивши на тротуарі кав'ярні автомобілями. Таким чином вони не давали демонтувати незаконні за новим рішенням КМДА з правил благоустрою Києва об'єкти. 

На місці подій нам вдалося поспілкуватись з головою «Асоціації мобільних кав’ярень» Віталієм Бяльським, який вважає рішення КМДА несправедливим.

Коли зараз така ситуація в країні, невже треба душити бізнес? Ми створюємо робочі місця, сплачуємо податки, а тепер виходить, що це нікому не потрібно, - поскаржився він.

У свою чергу представник "Київблагоустрою" показав рішення КМДА, згідно з яким він діяв, і підтвердив, що мобільні кав'ярні в місцях масового скупчення людей в центральних районах Києва підлягають демонтажу.

Раніше повідомлялось, що в Департаменті торгівлі розробили зразки зовнішнього вигляду пересувних кав'ярень, і точки, де в Києві вони можуть бути встановлені. Все місто розділили на чотири зони, за якими чим ближче до центру, тим складніші вимоги до зовнішнього вигляду мобільних кав'ярень та їх кількості.

Наприклад, на Хрещатику залишать три мобільні кав'ярні, і вигляд їх буде чітко відповідати зразку, а на Троєщині - кілька десятків будь-якого вигляду.

Нагадаємо, сьогодні демонтували у Києві шаурмамобіль за адресою Грінченка 1.

Також сьогодні було демонтовано незаконну газову заправку на Березняках. 

Читайте також: Київ очищають від засобів пересувної торгівлі