Події
29 червня 2015
Україну може накрити ядерна хмара з Донбасу
Після звернення української влади, представники центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін теж звернулися із закликом до ОБСЄ перевірити рівень радіаційного фону в Донецьку після вибухів на місцевому заводі хімічних виробів.
news-image

Як повідомляє «Єдність», під назвою "Донецький казенний завод хімічних виробів"- приховане режимне підприємство з утилізації боєприпасів, яке працює з 1939 року.

Завод займається утилізацією боєприпасів, їх спорядженням, оновленням і ремонтом. Тут виробляються і промислові вибухові речовини, - заявив глава СЦКК, генерал-майор Андрій Таран. - Але якщо раніше безпекою заводу займалися підготовлений персонал і відповідні служби, то вже більше року завод є загрозою для всього регіону".

За словами офіцера, за довгий час концентрація боєприпасів та вибухівки на ділянках заводу досягла майже критичного значення. 

А через серію потужних вибухів, що сталася через російсько-українську війну, є серйозна можливість витоку радіоактивних елементів. Тому СЦКК звернувся до представників СММ ОБСЄ із закликов перевірити радіаційне забруднення на території заводу.

Читайте також: Армія "ДНР" біжить через брак грошей