Політика
30 червня 2015
Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця - туди, де приймаються рішення - Віце-прем’єр Зубко
Геннадій Зубко зазначив, що основною метою є не децентралізація, а регіональний розвиток.
news-image

Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко в ефірі програми «Свобода слова» на каналі ICTV заявив, що нові зміни до Конституції України підсилять місцеве самоврядування, передає «Єдність»

Мене дивує, коли хтось говорить про намагання Президента узурпувати владу цими змінами. Вперше ми маємо можливість віддати владу на місця, вирішити це питання - взяти повноваження і отримати функції, - наголосив Віце-прем’єр-міністр України.

Геннадій Зубко зазначив, що Голова Венеціанської комісії Джанні Букіккіо також закликав Україну внести зміни до Конституції в частині децентралізації.

Ми маємо історичний шанс стати рівноправним партнером європейської родини. Я закликаю всіх прибрати політику. Я хочу закликати політиків вийти на державницьку позицію, не думати про своє місце після проведення реформи, а побачити країну, - сказав Віце-прем’єр-міністр України.

Урядовець нагадав, що Україна приєдналась до Європейської хартії місцевого самоврядування 17 років тому, «але весь цей час були лише розмови про те, кому передати цю владу - чи то від Президента Парламенту, чи то від Парламенту Президенту».

Вперше зараз мова йде про передачу влади безпосередньо на місця – туди, де приймаються рішення, де є відповідальність і де можна змінити якість життя, - наголосив він.

Геннадій Зубко зазначив, що основною метою є не децентралізація, а регіональний розвиток.

Це дозволить українцям безпосередньо на місцях вирішувати, якого залучати інвестора, що і де будувати, як витрачати бюджет, як найняти ефективного управлінця, який буде займатись вирішенням всіх місцевих питань, - пояснив Геннадій Зубко.
Читайте також: Українці побачать зміни до Конституції наступного тижня