Політика
30 червня 2015
Російська влада затвердила проект мосту через Керченську протоку
У Росії затвердили проект мосту на територію незаконно анексованого Криму, будівництво планують розпочати у вересні.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на генерального директора "Інституту Гіпростроймост-Санкт-Петербург" Іллю Рутмана.

За словами чиновника, будівництво мосту через Керченську протоку почнеться після отримання позитивного висновку від "Головгосекспертизи".

Як наголошується, згідно із затвердженим варіантом, перехід моста складається з паралельних, автомобільної та залізничної, секцій.

Автомобільна дорога складається з 4-х смуг, максимальна швидкість руху по ній 120 км/г. Пропускна здатність траси - до 40 тисяч автомобілів на добу. Залізниця включає два шляхи другої категорії залізничних ліній. Розрахункова швидкість руху пасажирських поїздів по мосту - 120 км/годину, вантажних - 80 км/годину,"- йдеться в повідомленні з посиланням на представника "СГМ-Міст".

Міст починатиметься на Таманському півострові, буде проходити по існуючій 5-кілометровій дамбі, виходити на острів Тузла, перетинати Керченську протоку, огинаючи мис Ак-Бурун з півночі. Довжина переходу становить 19 км.

Будувати міст почнуть одночасно з шести ділянок, щоб витримати необхідний темп робіт. Міст обладнають автоматизованою системою управління дорожнім рухом, освітленням, зв'язком, а також комплексом із збирання, очищення та відведення дорожніх поверхневих стоків, що містять забруднення і суспензії.

Читайте також: Тимчук: Відведення важкої бронетехніки зірвано