Суспільство
30 червня 2015
Екс-міністр оборони України забудовує бухту Ласпі
Севастопольці просять Путіна зупинити будівництво
news-image

Регіональна громадська організація "Легендарний Севастополь" звернулася до президента Росії Володимира Путіна з проханням зупинити будівництво на території урочища Ласпі, передає «Єдність» із посиланням на Події Криму.

У зверненні повідомляється, що обстановка навколо урочища в останні дні різко загострилася.

Новий вибух обурення в Севастополі викликали дії забудовника - будфірми, безпосередньо афілійованої із колишнім міністром оборони України Павлом Лебедєвим, в ході яких був знесений гай багаторічного червонокнижного ялівцю - близько 30 дерев, - заявив заступник голови організації Олександр Данченко.

Олександр Данченко стверджує, що це незаконне будівництво ведеться ще з часів перебування півострова у складі України, і за цей час в урочищі було знищено "багато сотень, якщо не тисяч дорогоцінних кримських лісових культур".

При цьому губернатор міста Сергій Міняйло, за словами Данченка, "публічно пояснює, що він не в силах зупинити найочевидніше і просто кричуще порушення всіх існуючих законів і правил, що діють в Російській Федерації".

Громадський працівник просить Путіна втрутитися в ситуацію, оскільки "для дуже великого числа севастопольців це питання життя і смерті".

Вони (городяни - ред.) намагаються щось зробити, але безкарність руйнівників нашого улюбленого міста приводить їх у зневіру, у багатьох просто опускаються руки від подібних беззаконь, - констатує Данченко.
Читайте також: Російська влада затвердила проект мосту через Керченську протоку