Події
30 червня 2015
Верховна Рада проголосувала за арешт судді Чернушенка
Сьогодні 30 червня на пленарному засіданні Верховної Ради депутати проголосували за затримання й арешт голови Апеляційного суду Києва Антона Чернушенка.
news-image

Про це повідомляє «Єдність».

Генпрокурор України Віктор Шокін ініціював перед Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ) відсторонення Чернушенко з посади і звернувся з відповідним поданням до Верховної Ради.

Депутати підтримали ініціативу генпрокурора. За затримання судді проголосувало 276 депутатів, за арешт - 273. Радикальна партія і Самопоміч, як і обіцяли, проголосували повним складом.

Проте більшість депутатів під час обговорення зазначили, що Чернушенко діяв за вказівками згори і треба змінювати суддівську систему повністю.

Самопоміч в полному складі проголосує за рішення. Але не треба зупинятися на одному суді і робити вигляд, що лише він один винен. Потрібні екстраординарні кроки. Треба замінити всі суди, машину правосуддя треба демонтувати, - підкреслив Єгор Соболєв.

Андрій Іллєнко з ВО "Свобода" зазначив, що треба розслідувати, хто була та людина, що писала судді Чернушенко СМС з вказівками.

Наразі стало відомо, що суддя Антон Чернушенко зник у невідомому напрямку.

Читайте також: Ляшко - Гройсману: "Ти мене сосунком обзиваєш???” - скандал у Раді (відео)