Світ
1 липня 2015
У Греції панує атмосфера страху і злості, - депутат Європарламенту від Греції Мельтеадіс Кіркус
Люди сповнені рішучості воювати за право перебувати в Європі.
news-image

Про це в ексклюзивному інтерв'ю радіо Baltkom заявив депутат Європарламенту від Греції Мельтеадіс Кіркус, передає «Єдність».

Перше, що зараз бачиш в Греції - це страх. Банки закриті і люди можуть зняти тільки близько 60 євро зі свого рахунку, у тому числі і пенсіонери. Всі рахунки заморожені, і люди не в змозі заплатити за квартиру. У місті панує атмосфера страху, і також, враховуючи те, що очікується референдум, напруженість у суспільстві зростає, - розповів Кіркус.

Він підкреслив, що жителі Греції розсерджені на уряд, оскільки він протягом довгих років не виконував свої обіцянки.

Більшість жителів Греції зараз переживає сильний гнів, який вони збирали в собі протягом чотирьох років. Весь цей час вони жертвували власним життям і не отримали за це ніякої віддачі. Потім в Греції змінився уряд, який запевняв, що через чотири-п'ять-шість місяців греки будуть жити в новій країні, а потім економіка країни зазнала краху, тому злість людей зараз всюди. Однак, вести себе так, ніби в цій ситуації можна звинувачувати когось іншого - це не кращий спосіб виразити злість. Якщо в кількох словах описувати те, що зараз відбувається в Греції, то можна сказати, що в країні панує гнів і страх за завтрашній день. Люди сповнені рішучості воювати за право перебувати в Європі, - зазначив євродепутат.

Нагадаємо, відомий журналіст Віталій Портников радить українцям добряче придивитися до греків. Та порадив українцям, яким небайдужа доля країни, слідкувати за ситуацією в Греції.