Політика
2 липня 2015
Рада звільнила Шевченка з посади міністра екології
Відставку підтримали 235 депутатів.
news-image

Верховна Рада України звільнила Ігоря Шевченка з посади міністра екології, передає «Єдність» із посиланням на 112 Україна.

За відповідний проект постанови №2172-а проголосували 235 депутатів.

 Нагадаємо, скандал навколо персони міністра екології виник після того, як лідер Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що Шевченко під час пожежі на нафтобазі під Києвом був у відпустці в Ніцці і Монако. Також Ляшко заявив, що для поїздки міністр використовував літак народного депутата Олександра Онищенка.

Сам Шевченко згодом визнав, що повертався з Ніцци до Києва на літаку Онищенко, однак нічого за це не платив. Також глава Мінекології зазначив, що прем'єр-міністр Яценюк знав про цю поїздку, і вона була 6-7 червня, тобто до пожежі у Василькові.

Пізніше Шевченко заявив, що не знає, кому належав літак, на якому він літав до Києва.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пізніше попросив "Батьківщину" прийняти рішення щодо перебування на посаді глави Мінекології Ігоря Шевченка. Сам же Шевченко впевнений, що саме через його "принципової позиції" прем'єр вимагав його звільнення.

Внутрішнє розслідування, як повідомляє прес-служба уряду, показало, що за час перебування на посаді міністра неодноразово мали місце факти порушення Шевченка законодавства.

Читайте також: У Міністерстві охорони здоров'я спростовують відставку Квіташвілі