Спорт
2 липня 2015
Букмекери світу приймають ставки щодо бойкоту ЧС з футболу в Росії
Імовірність такого сценарію букмекери оцінюють приблизно в 9 відсотків.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські ЗМІ.

Коефіцієнт ставки на те, що провідні збірні Європи не приїдуть до Росії на чемпіонат світу, дорівнює 11. Якщо трохи переінакшити - 9 шансів зі 100.

Саме такою є, за оцінками букмекерів США і Великобританії, імовірність бойкоту першості планети 2018 року. Причому мова йде про неприїзд всіх збірних УЄФА та організації ними свого власного, альтернативного турніру.

Варто нагадати, що серйозних заяв про бойкот ніхто поки не робив. Із закликами до масового бойкоту регулярно виступає американський сенатор Джон Маккейн, який, щоправда, до футболу відношення не має.

Одного разу про ймовірність неприбуття в Росію європейських збірних обмовилася федерація футболу Англії. Справа була в травні в розпал скандалу навколо ФІФА. Англійців, однак, не підтримали ні УЄФА, ні інші її федерації. А голова FA Грег Дайк пізніше узяв свої слова назад.

Раніше глава федерації футболу України Григорій Суркіс не виключив ймовірності бойкоту чемпіонату світу в Росії. При цьому збірна України поки не знялася з відбіркового турніру.