Світ
2 липня 2015
У Польщі розпочинається міжнародний фестиваль вітрильного спорту Baltic Sail (фото)
В рамках фестивалю Baltic Sail до Гданська припливли вражаючі вітрильники і яхти з різних країн Європи.
news-image

Сьогодні у польському місті Гданськ розпочався XIX міжнародний фестиваль вітрильного спорту Baltic Sail, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

У нинішньому році участь у заході беруть 13 парусних суден із Польщі, Латвії, Швеції та Нідерландів, у тому числі вражаючий п'ятдесятиметровий голландський трьохщогловик Minerwa. Фестиваль триватиме до 5 липня. Серед учасників зльоту вітрильників - гордість Гданська, флагманська яхта Generał Zaruski. Усі судна будуть виходити в рейси до Гданської затоки.

Це чудове свято присвячується не лише жителям Гданська але й численним туристам. Програма надзвичайно різноманітна і кожен зможе знайти для себе щось цікаве, - розповів Матеуш Кушнеревич, командир вітрильного зльоту і морського фестивалю Baltic Sails 2015

Цього року заплановані покази рятувальних морських операцій. Відбудуться також спортивні регати Orvaldi Nord Cup, в яких візьмуть участь близько 200 яхт, частина з яких стартує в Польському чемпіонаті морської піхоти. Змагання розпочнуться вже в перший день свята. В неділю опівдні всі судна візьмуть участь у вражаючому параді на річці Мотлава.

Гданський гарнізон приготував історичні постановки, паради, покази старого спорядження та стройової підготовки із залпами.

Ми плануємо взяти всіх в подорож майже на 300 років назад. У 1741-1743 роках була шведсько-російська війна, в перебігу якої кораблі обох країн вступали в конфлікт біля Гданська », - розповів капер Гданська Кшиштоф Кухарський.

Після параду всі судна причалять до набережної і будуть відкриті для відвідувачів.

Читайте також: Прокуратура Польщі взялася за українського юнака, який образив пам'ять жертв нацизму