Події
3 липня 2015
У "ДНР" вирішили закрити всі шахти Горлівки
Працівників шахт окупованої Горлівки ознайомили з розпорядженням призначеного "ДНР" керівництва "Артемвугілля" про фактичне припинення роботи об'єднання.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це написав у Facebook горлівський блогер і журналіст Микита Синицін.

Згідно з цим документом з 1 вересня всі шахти міста переходять на роботу в режимі "водовідкачування" і як того вимагає законодавство за 2 місяці до цього всіх працівників попереджають. При цьому в наказі не було ні слова про подальшу долю робітників з шахт - будуть вони в безоплатних відпустках, переведуть їх на зменшений графік або будуть вони звільнені", - написав журналіст.

За його словами, на шахті імені Гайового вже відбувся локальний страйк. Щоб все залагодити, було проведено збори трудового колективу з гендиректором підприємства від "ДНР" Миколою Щігалевим. В ході зборів працівники так і не отримали чіткої відповіді на свої питання і пригрозили звернутися за роз'ясненнями до Донецька - в так зване міністерство вугільної промисловості "ДНР".

На даний момент у багатьох шахтарів багатотисячні борги із заробітної плати. Але на питання про гроші, слід стандартну відповідь: немає вуглевидобутку та відвантаження вугілля - немає і грошей на зарплату.

Читайте також: СБУ накрила канал постачання продуктів для терористів (ФОТО)