Світ
3 липня 2015
У КНР розпочато будівництво ділянки газопроводу "Сила Сибіру"
Дмитро Медведєв вийшов на відеозв'язок з Пекіном і китайським містом Хейхо та обговорив роботу над будівництвом газопроводу.
news-image

Як повідомляє  «Єдність» із посиланням на російські ЗМІ, у режимі відеомосту відбулася урочиста церемонія початку будівництва китайської ділянки газопроводу, по якому російський газ піде з Сибіру в КНР по так званому "східному маршруту".

30-річний контракт на щорічну поставку до 38 мільярдів кубометрів російського газу до Китаю було підписано у травні минулого року, у вересні пройшла церемонія зварювання першого стику на російській території близько Якутська. Вже побудовано 20 кілометрів газопроводу, до кінця року побудують ще 42 кілометри.

Газ добуватимуть на двох родовищах - Чаяндінского в Якутії і Ковиктінському в Іркутській області.

Перші поставки газу по системі газопроводів "Сила Сибіру" в Китай можуть початися в 2019 році.

Маршрут обрано таким чином, щоб забезпечити газом максимальну кількість міст, сіл, селищ Росії. Це означає, що ми просто покращимо життя людей, створимо в регіоні більш здорову екологічну обстановку, зможемо організовувати високоефективні виробництва з новими робочими місцями. Зможемо підвищити конкурентоспроможність економіки та інвестиційну привабливість територій, - сказав Медведєв на церемонії.

Прем'єр також повідомив, що Росія розвиватиме співпрацю з Китаєм не тільки в газовій сфері, а й в атомній енергетиці і у вугільній промисловості.

Читайте також: Росія "заморозить" газопровід до Китаю - ЗМІ