Політика
6 липня 2015
У Кремлі не розуміють, чому Україна не любить Росію й ображає Путіна
Спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко вважає, що в Росії немає антиукраїнських настроїв, а ось в Україні ворожого ставлення до росіян стає все більше.
news-image

Матвієнко розповіла в інтерв'ю "Комсомольській правді", що в Москві ніколи не давали приводів думати, що хочуть розвалу сусідньої держави, передає «Єдність».

У нашій країні критика київської влади, їх дій не супроводжується ворожим ставленням до українського народу. Нема нагнітання антиукраїнських настроїв, - підкреслює спікер верхньої палати російського парламенту.

А далі Валентина Матвієнко ставить риторичне запитання:

Хто-небудь на рівні керівників Росії хоча б раз зневажливо висловився про український народ?

З погляду Матвієнко, в Україні все зовсім інакше. Там, не без участі «покровителів», стверджує вона, зуміли спровокувати русофобські настрої. Людей постійно зомбували, раз на два тижні оголошуючи, що Москва скоро нападе на ту чи іншу область. Крім того, в Україні весь час організовують образливі акції, бідкається вона.

У магазині купуєш товар, а на чеку - непристойні слова на адресу Росії, на адресу нашого президента, - наводить приклад Матвієнко.

При цьому вона стверджує, що російська влада ніколи не говорили про плани щодо приєднання Донбасу.

Жодним своїм словом, жодною своєю дією Росія не давала приводу думати, що хоче дезінтеграції України, - наполягає Матвієнко.

 

Читайте також: Росія хоче ввести квоти на український експорт