Світ
6 липня 2015
У Варшаві відкриється Музей горілки
У варшавському районі Прага відкриється музей горілки. Його відвідувачі зможуть дізнатися, чим польський напій відрізняється від інших.
news-image

Зовсім скоро любителі польської горілки зможуть дізнатися про цей продукт більше завдяки створенню у варшавському районі Прага Музею польської горілки, передає «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.
Відвідувачі музею зможуть познайомитися з методами виготовлення горілки, історією та культурою цього напою. Дізнаються, з яких компонентів складається польська горілка, етапи її виготовлення, як змінювався вигляд горілчаних пляшок і етікеток.

У музеї розкажуть, як робили горілку кілька століть тому, як розвивався цей процес, як він виглядає зараз, при використанні сучасних технологій .

Організатори попереджають, що в залі, присвяченому виготовленню горілки, відвідувач відчує характерний запах, який супроводжує процес дістілляціі.

Також організатори підкреслюють, що завдання музею - не тільки показувати історію горілки, а й розповідати про культуру вживання алкоголю, яка існувала протягом століть і продовжує існувати сьогодні. За словами організаторів, прямо навпроти музею з'явиться бар, в якому можна буде продегустувати найкращі види горілки.

Заклад буде розташований в старій будівлі горілчаного заводу «Koneser». Перед Другою світовою війною на горілчаному заводі працювали кілька сотень робітників, але в 2006 завод був проданий. Зараз на території заводу планується ремонт будинків та створення музею, на що виділено близько 40 мільйонів злотих.

Читайте також: Рекорд Польщі - в зоопарку переночували 876 осіб