Український фільм зробив прорив у кінобізнесі США
У США у фільма "Плем'я" українського режисера Мирослава Слабошпицького шаленими темпами зростає популярність серед глядачів.
news-image

Це перший вихід українського фільму у кінопрокат США, передає «Єдність» з посиланням на "Телекритику".

Це обмежений артхаусний прокат в сінефільських кінотеатрах, в яких колись молоді Скорсезе, Спілберг переглядали фільми Росселіні, Трюффо, Годара і намагалися їх наслідувати, - сказав режисер.

Після перших показів фільму в Нью-Йорку число заявок від кінотеатрів на покази зросла з тридцяти до п'ятдесяти. Це хоч і не великий масштаб, але "Плем'я" встигло зібрати кіногурманів в різних штатах і відкрити Україну для американського кінобізнесу.

Факт виходу фільму в США для самого режисера і продюсера фільму і для становлення їх імен в кіноіндустрії, безумовно, важливий, як і вихід в широкий європейський прокат, - заявив американський продюсер українського походження Жан Даніель Захарія.

Фільм, що стартував у кінопрокаті в США 17 червня, за даними на 28 червня зібрав 33 тис. 665 доларів.

Як повідомлялося раніше, фільм "Плем'я" був визнаний кращим українським фільмом в 2014 році. Він також отримав ряд міжнародних премій, зокрема, отримав приз "Відкриття року" Європейської кіноакадемії.

Читайте також: В Лос-Анджелесі на фестивалі покажуть українські фільми