Київ
9 липня 2015
Кличко буде продовжувати боротьбу із корупцією та покладає надію на нову патрульну поліцію
Мер розповів про викриті корупційні схеми у столиці.
news-image

Сьогодні Віталій Кличко під час звіту перед громадою розповів про корупційні схеми, що були викриті у столиці, передає кореспондент «Єдність».

Зокрема, йшлося про  КП «Київпастранс».

Коли ми прийняли місто, КП «Київпастранс» було повністю розкрадено і мало 115 мільйонів боргів по зарплаті. Ми публічно викрили корупційні схеми і передали всі матеріали правоохоронцям, - доповів мер.

Окрім того, Кличко повідомив, що аудит всіх міських підрозділів виявив порушення на загальну суму понад 500 мільйонів гривень.

Ми передали 102 справи правоохоронцям, звільнили 327 чиновників міськадміністрації, включаючи 47 керівників комунальних підприємств. За фактами було відкрито 41 кримінальне провадження, - розповів міський голова.

Крім того, як зазначив мер, одним із завдань влади є побудова «прозорої системи витрачання бюджетних коштів, при якій для корупції не залишиться лазівок». Тому саме задля цього було відкрито фінансову інформацію завдяки системам «Відкритий бюджет» і «Електронні торги», а також було відкрито весь документообіг київської мерії.

Великі надії ми покладаємо на нову патрульну поліцію. І я радий, що першим містом, на вулиці якого вона вийшла, став Київ. Нові поліцейські налаштовані служити киянам і захищати правопорядок у столиці, а не «кришувати» незаконний бізнес і оббирати людей, - підкреслив Віталій Кличко.