Політика
9 липня 2015
Малайзія підготувала проект резолюції ООН про трибунал по збитому "Боїнгу"
Делегація Малайзії поширила проект резолюції Радбезу ООН з вимогою сформувати міжнародний трибунал для незалежного розслідування справи про збитий в липні минулого року над територією України "Боїнг-777".
news-image

У проекті документа йдеться, що Радбез ООН має "сформувати міжнародний трибунал з єдиною метою - домогтися судового переслідування тих, хто відповідальний за злочин, пов'язаний зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс MH17 17 липня 2014 року", передає «Єдність» з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

На думку Малайзії, трибунал стане ефективною гарантією незалежного та неупередженого процесу розслідування, оскільки те, що авіалайнер було збито, стало "загрозою міжнародному миру і безпеці".

Раніше прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вже закликав до заснування міжнародного трибуналу, на якому б розглядалися справи щодо відповідальних у катастрофі малазійського літака в Україні.

Україна та західні країни стверджують, що лайнер був збитий над Донеччиною проросійськими сепаратистами із зенітно-ракетної установки "Бук", яку перевезли з Росії.

Росія заперечує звинувачення у постачанні зброї сепаратистам на сході України і виступає проти створення трибуналу, адже розслідування трагедії ще не завершене.

Читайте також: Росія виступила проти суду над тими, хто збив Боїнг