Події
9 липня 2015
Ірпенський міський суд виправдав одіозного ректора Мельника
Служителі Феміди виправдали колишнього ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника, якого звинувачували у хабарництві влітку 2013 року
news-image

Як передає «Єдність», про це повідомила народний депутат Ірина Суслова.

Те, що відбулося в Ірпінському міському суді 8 липня, а саме - зняття всіх звинувачень з колишнього ректора Податкової академії Петра Мельника, є черговою поразкою Революції гідності, - прокоментувала вона рішення суду. - Раніше був знятий арешт на майно Мельника, а це десятки об'єктів нерухомості - квартири, будинки, земельні ділянки в Києві, Ірпені, Івано-Франківщині. Виявилося, що у Мельника був навіть один мільярд доларів у Зімбабве".

Нагадаємо, екс-ректор Мельник був затриманий 27 липня 2013 р. за те, що вимагав та отримав від двох українців хабара в розмірі 40 та 80 тисяч гривень за вступ їх родичів до вузу.

Печерський райсуд Києва 1 серпня 2013 обрав для нього запобіжний захід у вигляді утримання під домашнім арештом, а 7 серпня на екс-ректора наділи електронний браслет.

Але вже 9 серпня стало відомо, що він зник з-під домашнього арешту, позбувшись від електронного браслета. МВС оголосило його у всеукраїнський розшук, а 14 серпня екс-ректор був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

1 квітня 2014 р. українські правоохоронці затримали Мельника в аеропорту після прибуття з Лондона.

Печерський райсуд Києва 2 квітня 2014 р. виніс рішення про подовження Мельнику терміну утримання під вартою до 30 травня того ж року з можливістю внесення застави. У червні справа Мельника було направлено до суду, де його потім виправдали.

Читайте також: Цех "Глорія Джинс" працюватиме на території "ЛНР"