Світ
9 липня 2015
У Чехії велосипедист встановив алкогольний рекорд через нещасливе кохання
У чеському місті Пльзень поліція затримала велосипедиста, у крові якого було зафіксовано 5,42 проміле алкоголю.
news-image

Про це повідомляє новинний портал LatestNewsResource, передає «Єдність» з посиланням на "Українські новини".

Видання нагадує: вміст алкоголю понад 5 проміле вважається смертельним.

Порушник був знайдений на околиці міста після отримання повідомлень очевидців про нетверезого велосипедиста. Прямо на очах поліцейських чоловік впав з велосипеда в кювет і відразу заснув.

Правоохоронцям вдалося розбудити порушника і зафіксувати в його крові 5,42 проміле алкоголю. Правоохоронці не дали чоловікові похмелитися з недопитою пляшки лікеру "Бехеровка" і доставили у відділення поліції.

Однак він був не в змозі ні прочитати, ні підписати протокол про своє затримання і вилучення велосипеда. Тепер за їзду в п'яному вигляді йому загрожує штраф у розмірі до 50 тис. крон (трохи більше $ 2 тис.).

Пізніше, коли він оговтався, велосипедист пояснив свою поведінку наслідками нещасного кохання: днем ​​раніше від нього пішла кохана дівчина.

За словами представників міської поліції, в чеському Пльзені, можливо, встановлено світовий рекорд за кількістю алкоголю, зафіксованого в крові велосипедиста.

Видання зазначає, що "піший" алкогольний рекорд був встановлений в 2013 році в Польщі. Тоді лікарі знайшли в крові жителя селища Альфредувка, який надійшов до них у лікарню,  13,74 проміле алкоголю; 40-річного чоловіка вдалося врятувати.

Читайте також: У Києві п'яний генерал влаштував ДТП і намагався втекти