Світ
10 липня 2015
Відтепер у Новій Зеландії за інтернет-тролінг каратимуть штрафами та тюремними термінами
У Новій Зеландії інтернет-тролінг став кримінальним злочином
news-image

У Новій Зеландії з 13 липня набуде чинності закон, згідно з яким кібербулінг (знущання в Мережі) і онлайн-тролінг визнані кримінальними злочинами. Про це повідомляє Business Insider Australia, передає «Єдність» із посиланням на Кореспондент.

За законом ті, хто використовує лексику з погрозами, залякуваннями або образами на адресу іншої людини в Мережі, можуть бути оштрафовані або навіть отримати тюремний термін. Також караються користувачі, які займаються підбурюванням, знущаннями і приниженнями.

Загалом у законі прописано 10 принципів поведінки в інтернеті, які можуть викликати занепокоєння в іншої людини. Відслідковувати виконання нових правил будуть суд й уповноважене агентство, які оброблятимуть скарги і взаємодіятимуть з онлайн-майданчиками, такими як Facebook, Google і Twitter, на предмет видалення протиправного контенту.

Ресурси пропонуватимуть авторам самостійно стерти їхні образливі коментарі, а якщо вони цього не зроблять протягом 48 годин – блокувати.

Порушників чекають штрафи у 33,5 тисячі доларів для приватних осіб і 134 тисячі доларів для юридичних. В особливих випадках – тюремне ув'язнення до двох років.

Читайте також: Екс-"троль" російської пропаганди подала до суду на колишніх роботодавців