Події
10 липня 2015
На Черкащині хлопець не зміг спуститься зі 120-метрової труби, куди забрався напідпитку (фото)
Після нічного клубу молодик із друзями забажав оглянути місто під час сходу сонця.
news-image

Сьогодні вранці п’ятеро друзів, перебуваючи у нетверезому стані, на очах у випадкових перехожих здійснили сходження на димову трубу газової котельні, що розташована поруч із річковим портом, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу ДСНС.

Після повідомлення до оперативно-координаційного центру  Управління ДСНС , що надійшло о 7:10, на місце події прибула оперативна група управління ДСНС, а також фахівці  психологічної служби.

Під час спілкування із учасниками пригоди стало відомо, що група молоді, чотири місцевих хлопця та дівчина, яка приїхала до Черкас із Київського Подолу, напередодні весело проводили час в одному з нічних клубів.

На світанку у хлопців виникла ідея оглянути місто на Дніпрі під час сходу сонця. Для цього вирішили скористатися трубою котельні, яка знаходилася неподалік від останнього місця відпочинку молодих. Вже опинившись на висоті, один з них дуже швидко протверезів, злякався і відмовився спускатись, - йдеться у повідомленні прес-служби відомства.

Згодом, коли на місце події почали прибувати автомобілі спеціалізованих служб міста, чоловік почав загрожувати суїцидальним стрибком якщо вони не поїдуть. На підтвердження свого наміру молодий чоловік скину униз годинника та кросівки.

 За словами психологів, у цей час почала різко зростати ймовірність трагічного фіналу.

Врахувавши його не бажання спілкуватися із представниками міліції, до чоловіка погодився піднятися професійний альпініст. Взявши з собою необхідне спорядження, а також радіостанцію він піднявся на 120 метрову трубу і за порадами психолога Управління, який підтримував з ним постійний контакт, зумів переконати потерпілого спуститися на землю, - повідомила прес-служба.

Вже після спуску з потерпілим було проведено спеціальну психокорекційну роботу, під час якої вдалось відновити психологічний стан хлопця, а також довіру до правоохоронних органів щодо відсутності важкого покарання.

Читайте також: У Черкасах горить драматичний театр (фото)