Політика
11 липня 2015
У Раді ініціюватимуть відставку Шокіна і призначення на його місце Сакварелідзе
Народні депутати Єгор Соболєв (фракція "Самопоміч") та Іван Крулько (фракція "Батьківщина") мають намір ініціювати звільнення генерального прокурора України Віктора Шокіна і призначення на його місце заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе.
news-image

Про це вони заявили в ефірі програми Шустер Live на телеканалі "112 Україна", передає «Єдність».

Давид Сакварелідзе став людиною, який вперше наважився зруйнувати цю кругову поруку. Я в даному випадку хотів би висловити ще раз подяку і підтримку Президентові України за запрошення таких людей на роботу в правоохоронні органи... Проте це подія може бути дуже швидко розтоптана, якщо ми не підтримаємо таких людей, як Давид... треба зруйнувати цю кругову поруку, - сказав Соболєв.

Крім того, нардеп відзначив, що генеральний прокурор України Шокін часто відсутній на робочому місці через хворобу, тому, за його словами треба зробити декілька важливих кроків.

Крок номер один - на наступному тижні парламент має отруїти у відставку генерального прокурора разом з його першим заступником... Крок номер два - ми повинні привести на їх місце справжнього прокурора... такі люди, як Сакварелідзе повинні припинити бути заступниками, генеральним прокурором має стати людина, яка здатна ламати кругову поруку... Ми парламентом знімаємо Шокіна, включаючи Президента, тріумфально, я думаю, призначаємо Сакварелідзе. Потім приходимо сюди і ставимо Давиту завдання, - запропонував Соболєв.