Київ
11 липня 2015
В Києві на ярмарках і стихійних ринках продають зіпсоване м'ясо і отруйне молоко
На ярмарках і стихійних ринках люди купували зіпсовані продукти та отруйне молоко.
news-image

За останні два тижні, центр захисту прав споживачів  отримав  більше 70-ти скарг по Києву.  Фахівці пояснюють, мясо, молочні продукти та  риба  мають  продаватися з холодильника,  і обов'язково мати  відповідні  документи від санстанції. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передає «Єдність».

За санітарними нормами, м'ясо  може  продаватися  на відкритому просторі,  лише коли на вулиці до +6-ти градусів Цельсія. Якщо температура вища - тим паче зараз, у спеку - такі харчі, продавці  обов'язково  мають класти у холодильник.

До того ж, на вулиці нині купа мух.  Коли м'ясо відкрите, для них немає жодних перешкод. Мухи  відкладають яйця. Це зараження - кишкові палички, бактерії. Печатка санстанції, що підтверджує перевірку м'яса, має бути на кожному шматочку. Така ж ситуація з рибою. В багатьох місцях її продають без холодильника. Повністю відкритою для мух. Продавчиня накладає рибу без рукавичок. Потім цими ж руками бере копійки. Виправдовується тим, що в рукавичках незручно, адже риба мокра.

От вам проблема сільськогосподарська ярмарка. Якщо адміністрація запрошує, адміністрація повинна заключити якийсь договір з ветеринарною службою , яка повинна вранці прийти, перевірити продукцію мясну, молочну. рибну, видати довідки, видати холодильники, - відзначає перший заступник керівника Київського міського і обласного центру захисту прав споживачів та безпеки продукції Роксолана Цірук.