Україна
13 липня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: наслідки стрілянини в Мукачево, нові звинувачення проти Мельника, Греція залишається в Єврозоні.
news-image

У "Правому секторі" спростували, що двоє бійців у Мукачевому здалися.

"Правий сектор" оприлюднив заяву, в якій спростував інформацію про те, що двоє бійців у Мукачевому здалися силовикам.

"Насправді, двох наших соратників з кульовими пораненнями переправили до лікарні з метою врятувати їхнє життя. На чому ґрунтується дана теза Геращенка - лишається незрозумілим", - йдеться у заяві на сайті "Правого сектору".

Нагадаємо, що раніше народний депутат Антон Геращенко повідомив, що двоє бійців "ПС" у Мукачевому склали зброю і допомагають СБУ вести переговори з іншими.

 

Екс-ректору Мельнику пред'явили нові звинувачення.

Колишньому ректору податкового університету Петру Мельнику пред'явлена нова підозра - по іншій справі.

Про це заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе заявив в інтерв'ю "5 каналу".

"До речі, стосовно Мельника якраз сьогодні чув від мого колеги, який курує це питання. Йому пред'явлена нова підозра – за іншою справою, і прокуратура подасть апеляцію за цією справою. Тож там не все погано", - зазначив він.

 

Грецію поки залишили в єврозоні.

Саміт глав держав і урядів 19 країн єврозони прийняв рішення залишити Грецію в співтоваристві "на підставі досягнутої з Афінами згоди про виконання зобов'язань перед кредиторами".

"Досягнуто порозуміння про початок третьої програми допомоги Греції, що гарантує збереження країни у складі єврозони", - повідомило джерело.

 

Ситуація в зоні АТО.

Ситуація на Донецькому та Луганському напрямках напружена та під контролем сил АТО.

Станом на 6 ранку зі 120-мм мінометів обстріляні позиції сил АТО поблизу н.п. Верхньоторецьке, Троїцьке, Майорськ. З артилерії калібру 122-мм – місто Гірник, на Донеччині.

Проросійські бандформування продовжують гатити з артилерії по житловим кварталам міст. Вчора, 12 липня, з 22.55 терористи півгодини обстрілювали зі 122-мм гаубиць житлові квартали Авдіївки. А сьогодні о 05.17, вдарили по цьому місту зі 120-мм мінометів. 

Обстріли мирного населення з боку бандформувань свідчать, що члени цих організацій є звичайними вбивцями і мародерами. Невдоволення відвертим бандитизмом на окупованих територіях Донецької та Луганської областей щодня зростає. Люди хочуть звичайного миру, а не війну та псевдо-ханства.

 

Кількість загиблих військових після обвалу казарми ВДВ в РФ зросла до десяти осіб.

Кількість жертв обвалу даху і стіни в будівлі казарми ВДВ в Омську зросла до десяти осіб.

Дев'ять військових загинули безпосередньо під завалами будівлі, а один помер у лікарні швидкої медичної допомоги. Обвал в казармі навчального центру під Омськом сталося пізно ввечері 12 липня після "відбою".

В ході рятувальної операції вдалося дістати 22 постраждалих, вони госпіталізовані; всього під завалами опинилися 38 осіб.