Резонанс
13 липня 2015
"Бук", що збив "Боїнг", перетнув кордон з Україною за три дні до теракту
ЗРК "Бук" зайшов з Росії на територію "ЛНР" 14 липня 2014 року.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це пишуть журналісти "Нової газети", посилаючись на дані свого розслідування.

ЗРК пройшов кордон на КПП "Північний", що знаходиться поруч з містом Краснодон, згодом пересувався виключно після 22.00, тобто під час комендантської години.

У Краснодоні "Бук" розмістили у порожніх армійських складах, де він і простояв весь день. Окремо автори відзначають, що ракетна установка, згідно з даними джерел, була доставлена ​​на територію "ЛНР" без боєкомплекту, тобто - без ракет, пояснюючи, що до "Бук-М1-2" підходять ракети для "Бук-М1".

Ракету, ймовірно захоплену у військовій частині, екіпаж "Бука" отримав від сепаратистів.

Вранці 17 липня "Бук" було відправлено на позиції в район Сніжного. Цей момент був зафіксований місцевими жителями, близько 12.15 його бачив і позаштатний кореспондент НГ.

"Бук" йшов своїм ходом, вже з чотирма ракетками. За словами очевидців, люди, що їхали на пусковій установці, не були схожі на місцевих сепаратистів. Після прибуття на місце розрахунком була дана команда у другій половині дня чекати військово-транспортний Ан-26 українських ВПС, - розповів журналіст видання.

Близько 20.00 17 липня, вже після краху "Боїнга", ЗРК було помічено на шосе, що веде зі Сніжного в напрямку Матвєєва Кургану Ростовської області.

У ніч з 17-го на 18-е установка була перекинута через кордон.

Читайте також: Слідство практично готове назвати винних у катастрофі малайзійського Боїнга МН-17