Події
14 липня 2015
Фейгін пояснив, навіщо Росія перенесла суд Савченко під "ДНР"
Якщо українську льотчицю Надію Савченко судитимуть у Донецьку Ростовської області, судовий процес буде упередженим та несправедливим.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це в ефірі Еспресо.тв розповів адвокат Савченко Марк Фейгін.

За його словами, внесені в цьому році поправки до кримінально-процесуального кодексу Росії дозволяють розглядати справи в районних судах. 

Найбільш суттєва проблема – небезпека для життя самої Надії Савченко, - сказав правозахисник. - Донецьк Ростовської області, до якого російська прокуратура перенесла справу Надії Савченко, оточений українською територією, яку зараз контролюють бойовики "ДНР". Зважаючи на це, Фейгін вважає неможливим проведення неупередженого судового процесу. Ще гірше - виникає небезпека як для самої Савченко, так і для ведення процесу. Разом з Надією будемо разом обговорювати, якою буде заява на це рішення слідства. Ми розуміємо, чому суд перенесли до Ростовської області. Для того, щоб сховати кінці в воду".

Крім того, згідно федеральним законом РФ, до прикордонної зони іноземець вільно потрапити не може – потрібно отримати відповідний дозвіл. Саме тому виникає проблема із присутністю свідків з боку України та консульських представників.

Нагадаємо, що вчора Генпрокуратура РФ затвердила обвинувальний висновок проти Надії Савченко та передала розгляд справи в Донецький суд Ростовської області. В слідчому комітеті Росії також повідомили, що льотчиці загрожує 25 років ув'язнення.

 

Читайте також: Справу Савченко направлено в Донецький міський суд Ростовської області