Світ
14 липня 2015
Дипломати заявили про досягнення угоди з Іраном
"Шістка" міжнародних посередників завершила переговори щодо іранської ядерної програми. Дипломати заявляють про досягнення угоди.
news-image

Як повідомляє «Єдність», переговори з врегулювання іранського ядерного спору завершилися в ніч на вівторок у віденському готелі "Кобург".

Представники США, Росії, Китаю, Великобританії, Франції та Німеччини провела також координаційну зустріч, на якій затверджувалися останні формулювання в 100-сторінковому угоді з Іраном.

Як повідомляють інформагентства, про результати зустрічі і досягнутих домовленостях повідомлять сьогодні після фінального засідання голів МЗС.

Тим часом, іранські дипломати говорять, що в ході переговорів сторонам вдалося прийти до угоди. 

Разом з тим представники "шістки" та Ірану на рівні експертів і політдиректорів продовжили обговорювати можливість допуску міжнародних інспекторів на ряд підприємств Ірану для перевірки на предмет ядерних розробок у військових цілях.

У тому випадку, якщо угода з іранської ядерної програми буде підписана, з Ірану поступово знімуть всі міжнародні санкції. Проект договору передбачає обмеження в іранській ядерній програмі більше, ніж на десять років.

Читайте також: Яценюк назвав звинувачення "Правого сектора" на адресу міліції обгрунтованими