Політика
15 липня 2015
Луценко заявив, що не вірить у проведення виборів у Маріуполі
Голова "Блоку Петра Порошенка" сумнівається в можливості проведення місцевих виборів в Маріуполі та деяких інших містах.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Верховна Рада планує призначити місцеві вибори і визначити перелік населених пунктів, в яких вони не будуть проходити до кінця поточного тижня.

Про це в коментарі журналістам INSIDER повідомив народний депутат. 

Ми прийняли рішення, що вибори не можуть відбуватися на окупованій частині України і не можуть відбуватися на тій території, де неможливо дотримати демократичні стандарти відкритості і безпеки для виборців, - уточнив Луценко. - Яких місцевостей це стосується буде визначено парламентом під час голосування за постанову про призначення виборів. Вважаю, що, наприклад, у Маріуполі неможливо провести відкриті, демократичні та безпечні вибори. Неможливо запросити на зустріч з кандидатами громадян, з точки зору безпеки це дуже ризиковано. Це ж стосується і Лисичанська, а також Красноармійська".

На думку депутата, вибори на окупованих територіях можна проводити тільки після завершення АТО. Він також зазначив, що голова парламенту підпише закон на цьому тижні, а президент схвалить його на наступній.

Читайте також: Луценко розповів, хто може замінити Яценюка