Суспільство
15 липня 2015
У Росії активно обговорюють фото Далі Грибаускайте в економ-класі (ФОТО)
Фото президента Литви Далі Грибаускайте в економ-класі, зроблена ще в 2013 році,викликала бурхливу дискусію в соцмережах серед росіян.
news-image

Ще 17 квітня 2013 року президент Литви вилетіла до Великобританії на похорон Маргарет Тетчер економ-класом на рейсі лоукост WizzAir. Фотопідтвердження Даля Грібаускайте опублікувала у своєму блозі, повідомляє «Єдність» з посиланням на литовські ЗМІ.

Фотографія дворічної давнини привернула увагу журналістки радіостанції «Ехо Москви» Каріни Орлової, яка опублікувала її у своїй соціальній мережі з таким коментарем:

Ну скажіть чесно, якщо російській людині показати це фото - президент Литви Даля Грибаускайте летить до Лондона звичайним комерційним рейом і в економ-класі, російська людина в глибині (або не дуже) душі подумає - ні, я все розумію, але навіщо тоді взагалі бути президентом? І якщо у них президент в економі літає і спецборта не має, то як же там в Литві зовсім все вбого і погано у простих людей.

Правда, скажіть, у кого цей знімок викликає скоріше презирство, ніж захоплення? Хто вважає підібгавшу коліна в цьому в прямому сенсі повітряному автобусі (яким є літаки лоукостера wizzair) Грибаускайте швидше невдахою, ніж крутою президентшею?

Треба додати, що думки аудиторії розділилися. Одні захоплювалися скромністю глави Литви та ставили Грибаускайте в приклад Путіну. Інші звинувачували в популізмі. Треті з сарказмом писали про те, що у Литви просто немає грошей на президентський літак.

Читайте також: МЗС Латвії закликає Росію розслідувати напад на консульство республіки в Петербурзі