Політика
15 липня 2015
"Призначення Москаля – відчайдушний крок президента", – експерт
Після кривавої стрілянини між представниками «Правого сектору» та міліції Закарпаття, що сталася 11-го липня в Мукачевому, на передній план інформаційного простору України вийшла проблема контрабанди у Західній Україні.
news-image

І хоча конфлікт і досі залишається далеким від завершення, його результатом вже стали кадрові перестановки на найвищому рівні місцевого керівництва.

Нагадаємо, «мукачевська» стрілянина почалася через конфлікт представників «Правого сектору» із підлеглими депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Обидві сторони звинуватили один одного у контрабанді цигарок через кордон Євросоюзу, а голова Закарпатської ОДА Василь Губаль взагалі обмовився мало не по Фрейду, заявивши, що: «ділити потоки контрабанди потрібно законним шляхом.

Подібна ситуація змусила президента України втрутитися, в результаті чого зі своїми кріслами розпрощалася ціла низка місцевих керівників. За два дні після стрілянини у відставку пішов Василь Губаль, а вслід за ним заяви про звільнення написали й голови усіх райрад Закарпаття. Практично блискавично після цього новим головою Закарпатської ОДА став очільник Луганщини Геннадій Москаль. Деякі користувачі соцмереж одразу засумнівалися у необхідності такого призначення, охрестивши це «грою на публіку», однак експерти переконані, призначення Москаля стало вимушеним кроком Президента.

В ексклюзивному коментарі «Єдність» директор Інституту української політики Костянтин Бондаренко розповів, що на новій роботі Геннадій Москаль може бути не менш ефективним, аніж на Луганщині.

«Генерал Москаль це прихильник жорстких методів, людина яка вже керувала на Закарпатті і знає як боротися із контрабандою. Втім, його призначення обумовлене насамперед тим, що насправді у Порошенка не така вже і велика лава запасних і він вимушений його призначити. З іншого боку, Геннадій Москаль, хоча й не зумів побороти контрабанду на Луганщині, але зарекомендував себе як дієва людина. Тож, можливо він і справді буде кориснішим на Закарпатті», – заявив Костянтин Бондаренко.

Автор Євген Ігнатенко.