Світ
16 липня 2015
Перший після Аль Капоне наркобарон втік із в'язниці: кадри втечі (відео)
Камера відеоспостереження зафіксувала, як мексиканський "наркобарон номер один" Хоакін Гусман, також відомий як Ель Чапо, втік з в'язниці.
news-image

Злочинець залишив стіни виправної установи "Альтиплано" в ніч на 12 липня по виритому на десятиметровій глибині тунелю, пише «Єдність».

Початок тунелю знаходився в душовій, розташованій в камері Ель Чапо. Судячи з усього, втечу довгий час готували члени його наркокартелю.

Нагадаємо, що владі Мексики вдалося зловити одного з найвпливовіших злочинців в світі і самого розшукуваного наркобарона країни - главу наркокартелю «Сіналоа» Хоакіна Гусмана на прізвисько «Коротун» («Ель-Чапо»). На затримання відправили мексиканських морпіхів; рано вранці в суботу, 22 лютого 2015 року, вони знайшли Гусмана в курортному місті Масатлан ​​на узбережжі Тихого океану. Його затримали без єдиного пострілу і доставили в столицю на вертольоті. В операції по затриманню Гусмана брало участь також американське управління по боротьбі з наркотиками і служба федеральних маршалів США. Для Вашингтона він представляє не менший інтерес, ніж для Мехіко, оскільки його наркокартель вважається головним постачальником кокаїну в США.