Київ
16 липня 2015
У Києві водій відмовився виконувати вимоги патрульних поліцейських та направив на них зброю
Патрульні у відповідь привели табельну зброю у бойову готовність.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України в м. Києві, інцидент стався учора у Деснянському районі столиці, передає «Єдність».

Проїжджаючи повз магазин «Новус», поліцейські звернули увагу на автомобіль, припаркований з порушенням. Автівка заважала проходу громадян, тому правоохоронці звернулися із зауваженням до автовласника і попросили переставити транспортний засіб.

Однак водій у категоричній формі відмовився виконувати вимоги патрульних. Більше того, він розстібнув кобуру, дістав пристрій для відстрілу гумових куль і, дославши патрон у патронник, направив зброю у бік поліцейських.

Наряд поліції запросив у районного управління додаткових сил для затримання озброєної особи, на місце негайно прибули співробітники міліції. Тим часом поліцейські оголили табельну зброю і привести її у бойову готовність. Правопорушник поклав свою травматичну зброю (зареєстровану) на землю і виконав вимоги патрульних поліцейських.

Пістолет та магазин до нього з місця події вилучено.

Порушника чинного законодавства затримано і доправлено до районного управління.

У теперішній час слідчим відділом Деснянського РУ розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Ведеться слідство.

Читайте також: Київський інспектор патрульної поліції застрелив собаку бійцівської породи, що кидався на перехожих