Суспільство
16 липня 2015
Савченко просить генсека ООН добитися проведення суду над нею в Москві
Українська льотчиця Надія Савченко просить генерального секретаря ООН Пан Гі Муна вплинути на перенесення розгляду її справи в суд Москви з Донецька Ростовської області.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це йдеться в її листі генсекові ООН, який опублікував на своїй сторінці у Facebook її адвокат Марк Фейгін.

Прошу Вас звернутися до керівництва Росії з настійним проханням про забезпечення нормальних умов судового розгляду, зокрема, про перенесення розгляду до суду в місті Москва", – попросила Савченко Пана Гі Муна. - Мені повідомили, що судовий розгляд звинувачень у вбивстві російських журналістів, висунутих проти мене російською прокуратурою, призначено на серпень 2015 року в місті Донецька Ростовської області Росії. Це місце – головний центр і перевалочний пункт для переправлення російського зброї і проросійських сепаратистів так званих "ЛНР" та "ДНР" на територію України.

За словами Савченко, в цьому населеному пункті постійно знаходяться тисячі озброєних людей, які направляються воювати в Україну проти законної української влади. Крім того, її сестра і мати, які хочуть бути присутніми в суді, в Донецьку Ростовської області, швидше за все, відчуватимуть небезпеку для їхніх життя. До того ж за російським законодавством ФСБ РФ може їм відмовити у в’їзді у прикордонну смугу.

Читайте також: У Слідчому комітеті РФ Савченко та Сенцова прирівняли до Чикатила