Світ
16 липня 2015
Російські козаки, що відправилися в похід на Берлін з благословення патріарха, заарештовані в Білорусі за п'яну бійку
Імовірно, приводом для конфлікту стала дружба постраждалого хлопця з дівчиною, з якою в день свого заселення в гуртожиток познайомилися росіяни.
news-image

Правоохоронні органи Білорусі затримали трьох російських козаків, які брали участь у кінному поході з Москви до Берліна, передає «Єдність» із посиланням на ВВС.
За даними місцевих ЗМІ, причиною затримання стала бійка в гуртожитку Пінського аграрно-технологічного коледжу, де тимчасово розмістили російських козаків. Слідство вважає, що троє росіян побили студента коледжу і розгромили його кімнату.
Затримані козаки дві доби провели в ізоляторі тимчасового утримання, після чого їм пред'явили офіційне звинувачення у злісному хуліганстві.

За клопотанням прокуратури на час розслідування всі обвинувачені  знаходяться під вартою. Термін арешту закінчується через два місяці.
Напередодні інциденту учасники кінного походу продемонстрували місцевим жителям показову джигітовку, а глядачі у відповідь пригостили наїзників спиртним. Інших конфліктів між козаками і місцевими жителями не зафіксовано.

Організатори походу і його учасники засудили проступок заарештованих товаришів. Всі троє вже позбавлені нагород, отриманих в ході експедиції.

При цьому сам похід на Берлін буде продовжений.

У деяких ЗМІ повідомляється, що приводом для конфлікту нібито стала дружба постраждалого хлопця з дівчиною, з якою в день свого заселення в гуртожиток познайомилися росіяни.

Як відомо, кінний марш стартував наприкінці травня від Храму Георгія Побідоносця на Поклонній горі Москви. У заході беруть участь 17 козаків і п'ять кадетів козачого навчального корпусу. Похід благословив Патріарх Московський і Всієї Русі Кирил.

Читайте також: Російські козаки забажали повернути в Україну "легітимного" Януковича (відео)