Суспільство
16 липня 2015
У Раді Федерації Росії порадили прокурорці Криму повчити історію, перш ніж говорити дурниці
У Раді Федерації прокоментували слова Поклонської про те, що "зречення від влади російського імператора Миколи II не має ніякої юридичної сили".
news-image

У Раді Федерації Росії пояснили, що зречення імператора Миколи II від престолу має абсолютну юридичну силу. Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Костянтин Добринін, коментуючи слова прокурора Криму Наталії Поклонської про те, що зречення від влади російського імператора Миколи II не має ніякої юридичної сили, повідомляє  «Єдність» із посиланням на Події Криму.

Оригінал зречення Миколи II зберігається в Державному архіві в Москві. Самодержець мав на той момент всю повноту влади, включаючи і можливість власного зречення саме в тій формі, в якій помазаник Божий вважає можливим, і тим пером, яке вважатиме відповідним. Хоч цвяхом на аркуші заліза. І це матиме абсолютну юридичну силу, - підкреслив Добринін.

У той же час він додав, що акт зречення Миколи II від престолу "для виключення сумнівів і перекручених тлумачень" підтвердив міністр імператорського двору барон Фредерікс, а сам акт був оголошений і опублікований в усіх газетах царської Росії. Сенатор зазначив, що досі документ ніким не піддавався сумніву.

Якщо ж Поклонська вважає, що крім процедури і формальної сторони зречення тут існує питання щодо добровільності волевиявлення самодержця, то варто згадати, що після 2 березня 1917 Микола Романов майже півтора роки ніде не заявляв про примус до зречення, хоча можливостей мав масу, - додав Добринін.
Я скромно пропоную Поклонській, коли вона з оказією буде в Москві, відвідати Державний архів, де їй покажуть і оригінал зречення, і багато інших документів, які проливають світло на забуті сторінки історії, - додав Добринін.

Як повідомляла «Єдність», прокурор Криму Наталія Поклонська поставила під сумнів законність зречення Миколи II від престолу.

Читайте також: Поклонська вважає, що зречення від влади Миколая II не має ніякої юридичної сили (відео)